PhD-candidate KNO

Interessante positie vacant voor een AIO binnen het INTENSE project (een NWO Crossover subsidie) voor een onderzoek naar het verbeteren van spraakverstaan in cochleair implantaat gebruikers met behulp van ruisonderdrukkingsalgoritmes op basis van artificial intelligence. Standplaats LUMC.

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat word je aangesteld bij het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten van het LUMC binnen de INTENSE NWO Crossover - onderzoeksfinancieringssubsidie. Je gaat onderzoek doen naar gebruikers van cochleaire (binnenoor)implantaten (CI’s), met een focus op front-end processing algoritmes en richtmicrofoons. Deze algoritmes onderdrukken achtergrondruis en/of nagalm om het spraakverstaan te verbeteren en de luisterinspanning in moeilijke luisteromstandigheden te verminderen. Je bent betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe geavanceerde algoritmen op basis van kunstmatige intelligentie (AI) die door het Donders Instituut in Nijmegen, Advanced Bionics in Hannover (Duitsland) of haar partners zijn ontworpen. Je test de algoritmen op effectiviteit tijdens en na de ontwikkeling. Hiervoor maak je gebruik van een nieuwe testopstelling waar spraak en ruis in tijd en ruimte gecontroleerd kunnen worden in een driedimensionaal veld. Je werkt nauw samen met collega-onderzoekers/PhD-kandidaten in het LUMC, het Donders Instituut in Nijmegen, de groep Auditory Functioning and Participation van het VuMC en medewerkers van Advanced Bionics.

Wat neem je mee?

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding op (bio)medisch of (bio)fysisch gebied;

  • Daarnaast heb je een goed begrip van signaalverwerking en kun je goed in teamverband werken;

  • Ervaring met MATLAB of Python is een pre;

  • Ook ben je communicatief vaardig in het Engels (vanwege het internationale karakter van de onderzoeksgroep) en het Nederlands (luistertests worden in het Nederlands afgenomen).

Wat bieden we jou?

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Bekijk alle arbeidsvoorwaarden van het LUMC.

Waar ga je werken?

Het onderzoeksteam van de afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde en het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten doet translationeel onderzoek ingebed in een academische-klinische omgeving. Speerpunten hierbij zijn oorziekten en hoorimplantaten (ingebed in het VWS-erkende Expertisecentrum voor Zeldzame Oorziekten), stemafwijkingen, schedelbasistumoren, oncologie en plastische aangezichtschirurgie. Je bent onderdeel van een team met verschillende disciplines die nauw met elkaar samenwerken in de kliniek en in onderzoek. Denk hierbij aan KNO-artsen (in opleiding), klinisch-fysici / audiologen (in opleiding), technisch geneeskundigen, biologen en paramedici.

Meer informatie

  • Je krijgt een arbeidsovereenkomst ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.789,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.536,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

  • H. Christiaan Stronks - onderzoeker, afdeling KNO - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - tel: 071 526 49 10

Solliciteer direct!

Deadline 6 februari 2023
Location Leiden
Employer LUMC